Jonas H Andersson

Vem är då Archangel Beer ?
Jag heter Jonas H Andersson och kommer ursprungligen från Gävle men hamnade i Uppsala för att plugga en gång i tiden. Började sommarjobba på Pripps med att montera fatölsanläggningar och blev kvar där i 10 år. Hamnade sedan på Coca Cola Cold-drink när de startade i Sverige där jag också blev kvar ett tag. Var en av de tre som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Gick i väggen och blev sjukskriven ett antal år. Hamnade på Åland och i Styrelsen för Stallhagens Bryggeri under fem år. Jobbade sedan och hjälpte till lite på det som blivit Gamla Slottskällans Bryggeri under några år samt jobbde åt Beer Enthusiast Sweden.

Archangel Beer Danko Alm

Jag startade bloggen Pilsner.nu 2009 för att försöka sprida vetskapen och kunskapen om öl till folk. Har pluggat dryck i Grythyttan, öl på Södertörns högskola och whisky i Skottland. Är nu under hösten 2019 inbjuden som tredje svensk någonsin att vara med och döma i Brussel Beer Challenge som inte är en festival utan en ren tävling dit bryggerier får anmäla sina produkter för att vara med. 2018 var det 1750 olika öl med så det är en rätt stor tävling. Är även inbjuden och kommer att vara med och vara domare i Stockholm Beer & Whisky Festival – Taste Experience 2019.

Collab Collabaration öl domcraft

Archangel Beer är ett sidoprojekt för att ha kul, träffa folk och förhoppningsvis vara med och göra bra öl igen. Öl som sticker ut lite på samma sätt som Slottskällans produkter gjorde när vi en gång i tiden startade det som ett av de första småbryggerierna i Sverige. Ingen produktionslokal utan åka runt och träffa gamla och nya kollegor och kompisar är tanken.

Första ölen kommer 19 September tillsammans med Danko Beer & Alm Gone Nomad och släppet sker på DomCraft i Uppsala. Finns två till öl planerade i framtiden, en i Sverige och en utanför landets gränser. Jag ser fram emot en bra höst och hoppas ni kommer att ni kommer att uppskatta det som snart kommer i ett ölglas i er närhet !

/Jonas H